Wat is UnracedF1 ?

UnracedF1 is de ultieme database voor alle mislukte Formule 1 projecten van de afgelopen 70 jaar. In feite vanaf de begin jaren van de Grand Prix racerij. De website is toegewijd aan diegene die stoer genoeg, eigenwijs genoeg of misschien wel stom genoeg waren om een eigen Formule 1 wagen te bouwen of team op te zetten.

Waarom ik ooit begonnen met Unracedf1.com en nu begonnen ben met de Nederlandse versie van de site? De verhalen achter de pogingen zijn de beste verhalen uit de Formule 1, en wonderbaarlijk genoeg worden deze verhalen eigenlijk door niemand verteld. Daarbij is de deep research die je hiervoor dient uit te voeren een avontuur op zich. Je komt in aanmerking met de meest bijzondere mensen uit de Formule 1, en mensen weten je ook te vinden. Dit maakt het juist mooi om ook een Nederlandse variant online te zetten.

In 2013 heb ik Unracedf1.com geregistreerd, vanaf dat moment heb ik van mijn hobby stiekem een uit de hand gelopen hobby gemaakt of misschien wel gedeeltelijk mijn werk. Het archief materiaal dat ik sinds 2013 heb ontvangen en gevonden is niet te tellen. Mensen die spontaan hun archief aanbieden omdat ze weten dat het in goede handen is.

Hoeveel pogingen zijn er gedaan om een Formule 1 team op te zetten, of om te debuteren met een eigenbouw auto? Dat is niet te vertellen eerlijk gezegd. Momenteel staat bij mij persoonlijk de teller op 650+ projecten waar ik van weet. En ik kom nog steeds wekelijks nieuwe projecten op het spoor.

Omdat de website niet vastzit aan irritante clickbait artikelen en er geen noot voor enige vorm van sponsoring nodig is sta ik vrij in het publiceren van artikelen. Dit gebeurt ook meestal in de vrije tijd, daardoor kan het voorkomen dat er soms maar een of twee artikelen per maand gepubliceerd worden, en andere maanden een stuk of 10.

Ik hoop dat de Nederlandse versie van UnracedF1 een net zo’n succes zal worden als de Engelse variant. Veel lees plezier!