Schumacher Racing

Schumacher Racing in 2008 op de grid?

Unraced 2000 - 2009

Het onwaarschijnlijke kwam toch in het nieuws in de zomer van 2006, Michael Schumacher die zijn eigen Formule 1 team op poten wou gaan zetten. Was dit een goede grap? Was het een Pr-stunt? Of zat er toch een kern van waarheid in het bericht dat Schumacher Racing in 2008 zomaar op de grid zou kunnen verschijnen? Er waren immers plekken over op de grid voor nieuwe teams. En voor Schumacher zou het weinig moeite kosten om aan sponsoren te komen.

Het bericht kwam in begin februari al naar buiten toen Eddie Jordan in een interview met F1 Racing magazine met een statement kwam dat Michael Schumacher wel oren had om een eigen Formule 1 team op te zetten en te managen. 2006 zou het laatste seizoen zijn van Schumacher dat hij actief was als coureur in de Formule 1. In 2007 stond hij ook nog onder contract van Ferrari. Ondanks dat had hij al een aanbieding liggen voor te racen bij het Mercedes team. Hun intentie was om in 2007 al te debuteren. Maar dat is een ander verhaal.

Een move als teambaas in 2008 was niet een heel onlogische stap. Echter was het maar de vraag of je dit wel moet willen als coureur. Echter, mochten de geruchten waar zijn geweest dat Schumacher overwoog om een eigen team op te zetten had hij waarschijnlijk de medewerking van Ferrari gekregen.  Schumacher Racing had waarschijnlijk nauw samen gewerkt met Ferrari. Zowel op motorisch niveau als op technologisch niveau. Eventueel zou Schumacher Racing zelfs gebruik kunnen hebben gemaakt van de auto van het seizoen ervoor. Al werd er toen ook geroepen dat Audi en Volkswagen gebruik konden worden.

Echter is het de vraag of de plannen concreet waren. Heel eerlijk gezegd valt er weinig te vinden over Schumacher Racing of Schumacher Grand Prix. De geruchten hingen wel in de lucht maar nergens is er specifieke informatie te vinden omtrent Schumacher zijn plannen om te debuteren als Team Baas.

Daarbij was het al vrij snel duidelijk dat Schumacher nog helemaal niet klaar was met de Formule 1 als rijder. Hij kwam nog een aantal dichtbij een comeback of een van de Ferrari coureurs te vervangen in 2007 en zelfs nog in 2008. Echter zou hij in december 2009 een contract voor drie jaar tekenen met het Duitse Mercedes F1 Team.

Tagged