Panthera Team Asia

Hoe zit het nu met Panthera Team Asia ?

Nieuws Unraced 2020 - 2029

Vorig jaar kwam het nieuws dat Panthera Team Asia in aantocht was. Echter door het covid-19 virus is alles op de schop gegooid ook binnen de Formule 1. Echter was er onlangs een bericht over het Panthera Team Asia F1 team dat ze nu hun zinnen hadden gezet op een debuut in 2022.  Het team lijkt momenteel echt vorm te krijgen. Krijgen we in 2022 dan eindelijk meer F1 wagens op de grid?

Om eerlijk te zijn was ik vorig jaar sceptisch over het Panthera Team van Benjamin Durand. Er waren meerdere geruchten van team die hun zinnen hadden gezet op de Formule 1. Echter ontstaan die geruchten elk jaar wel, net zoals Jacques Villeneuve die elk jaar wel weer gelinkt wordt op een comeback in de Formule 1.

Nu lijkt het erop dat de plannen serieuze vormen beginnen aan te nemen. In Mei verscheen het bericht dat het Panthera Team nog altijd geïnteresseerd was in de F1. Om zo klaar te zijn voor de Formule 1 in 2022. Zou het er ook mee te maken hebben dat er nu daadwerkelijk, na 20 jaar gerommel, de budget cap er eindelijk door is in de Formule 1?

Nog voordat het Covid-19 virus toesloeg had het team zijn focus al naar 2022 verplaatst. Omdat 2021 toch minder realistisch bleek, en aangegeven door Ross Brawn dat er niet voor 2022 nieuwe teams toegelaten zullen worden binnen de Formule 1. Je zou haast zeggen een win win situatie.

Zoals al eerder was te lezen in een artikel over Panthera Team Asia op Unracedf1.com (let op Engels artikel) waren ze al bezig met het opbouwen van het team. Ik blijf toch mijn twijfel houden over het team.  Waarom heb ik de twijfels? Omdat er niet veel lijkt te gebeuren. De facebook pagina is al een jaar niets meer op gepost. Er is nog geen officiële webpagina voor het team en zover bekend zijn er maar twee mensen bekend met het team;
Benjamin Durand – Team Principal & Co-Founder
Tim Milne – Head of Aerodynamics

In een interview dat Benjamin Durand begin mei met Autosport gaf werd er aangegeven dat er al aan de auto werd gewerkt. Ook heeft Benjamin Durand gesproken met The Inside Lines waarin hij de nodige informatie gaf. Echter heeft het team nog altijd geen officieel verzoek ingediend   voor deelname aan de Formule 1 in 2022.


Tagged